top of page
  • Kirjoittajan kuvaNiina

Etätöihin Lapin rauhaan

Päivitetty: 24. helmik. 2021Vuosi 2020 toi tullessaan uudenlaisia työmuotoja. Usea toimistotyöläinen on opetellut uudet etätyönmallit. Itsekin olen työskennellyt enemmän ja vähemmän etänä maaliskuusta 2020, jolloin toimistomme meni pandemian takia kiinni. Työnantajani kanssa pystyin sopimaan työt siten, että huhtikuussa 2020 muutin Karigasniemeen asumaan.


Lapin rauhassa työskentely tuntui hyvin erilaiselta verrattuna pääkaupunkiseudun hulinaan. Yhtäkkiä päivittäiset tauot menivät uppohangesta ja auringosta nauttiessa. Mökin pirttipöydän ääreen rakennettu pieni toimistonurkkaus oli todella kotoisa, kun ikkunasta sai katsella kevään heräämistä Tenojoen rannalle. Työkaverit ihmettelivät usein olenko saunassa mökin seinäpaneeleita tuijotellessaan.


Mökki ja etätyö


Tule sinäkin etätöihin kokeilemaan Lapin mökkielämää! Napaketun mökit ovat varustettu 20 MB nettiyhteydellä, jolla Teamsit, Zoomit ja muut etäyhteydet onnistuvat mainiosti. Mökeistä löytyy perusmukavuudet, oma sauna ja suihku.


Pienessä minikeittiössä on tarpeelliset tavarat ruoanlaittoon, oma pieni mökkiuuni, sekä astianpesukone ja osassa mökeistä myös pyykinpesukone. Näin etätyöntekijöille löytyy mökeistä sopivasti tarvittavaa tavalliseen elämiseen mutta samaan aikaan sopivasti mökkitunnelmaa.


Talven 2020-2021 mökkimahdollisuudet


Viime talven aikana mökeissä on ollut vuokralla useampia erilaisia Lapin matkaajia. Kirjoitustöihin uppoutunut toimittaja, erikoista etätyökohdetta etsinyt vakuutusasiantuntija sekä matkailualan konkari, joka tuli Lapin rauhaan pitämään lomaa ja suunnittelemaan seuraavaa lomakautta.


Yhteisiä iltoja olemme viettäneet kodalla tulistellen, revontulia kuvaten ja koirien kanssa pihaa pitkin temmeltäen. Jos etsit Lapista omaa rauhallista koloa etätyöhön, ota ihmeessä yhteyttä. Ennen kesäkautta 2021 otamme vielä mielellämme uusia etätyöläisiä vuokralle.
76 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page